Odustanak od kupovine

Odustanak od kupovine

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, osim troškova definisanih Zakonom o zaštiti potrošača („Službeni glasnik RS”, br. 6/2012, 63/2014) i Zakonom o zaštiti potrošača („Službeni glasnik BiH”, br. 25/2006) 

 

Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

 

Potrosač je dužan da vrati robu trgovcu ili licu ovlašcenom od strane trgovca, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema paketa. Smatraće se da je roba vraćena u roku ako je potrošač poslao robu pre isteka gore navedenog roka od 14 dana. Trgovac je dužan da izvrši povraćaj plaćenog iznosa nakon povraćaja robe u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača („Službeni glasnik RS”, br. 6/2012, 63/2014) i Zakonom o zaštiti potrošača („Službeni glasnik BiH”, br. 25/2006).

 

Potrošač snosi isključivo direktne troškove vracanja robe, izuzev u slučajevima kada potrošač od trgovca dobije neispravan ili pogrešan proizvod.

 

Podaci koje potrošač unese u obrazac o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu, služe isključivo u svrhe evidentriranja izmena u prometu robe i trgovac ih neće koristiti u druge svrhe.

 

Koraci prilikom odustanka od kupovine (14 dana od dana prijema artikla)

 

Postupak Odustanka od kupovine započinje popunjavanjem Izjave o odustanku koju mozete pronaći (ovde)

Sledeći korak jeste pozivanje službe Korisničke podrške na broj 066/313 388

Artikal koji vraćate neophodno je vratiti isključivo putem kurirske službe Intereuropa. Pomenutu kurirsku službu možete pozvati putem broja telefona: 051/364 722 radnim danima od 08:00 - 16:00h i dogovoriti preuzimanje pošiljke. Roba se šalje sa naznakom: Opposite doo Banja Luka na adresu: Banja Luka , TC Delta Planet Bulevar Srpske vojske 8 lokal 19 066/583 831

Po prijemu proizvoda utvrdiće se da li je isti ispravan i neoštećen. Ukoliko se utvrdi da je roba vraćena u ispravnom stanju iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, biće vraćen najkasnije u roku od 14 dana od prijema proizvoda

 

Napomena:

Da biste ostvarili neko od prava prilikom vraćanja naručenog proizvoda morate znati da naručeni proizvod ne smije biti oštećen, mora biti vraćen u originalnoj ambalaži, uz priloženu fakturu i fiskalni račun, potpisani nalog za zamjenu ili popunjen obrazac za odustanak, a koji zajedno sa reklamacionim listom možete preuzeti na sajtu. 

 

 Idi na početak stranice
>